A Suzuki bejelentette a 10 évre szóló technológiai stratégiáját

A Suzuki Motor Corporation a gyártástól az újrahasznosításig „energiafogyasztást minimalizáló technológiát” valósít meg, és egy szén-dioxid-semleges világra törekszik, miközben a mobilitás örömét nyújtja az embereknek szerte a világon.

Könnyű és biztonságos karosszéria

A Suzukira jellemző kompakt és könnyű járművek nemcsak a használatuk, de a gyártásuk során is csökkentik az előállításukhoz szükséges CO2-kibocsátást, valamint az erőforrás felhasználást. A Suzuki Motor Corporation továbbfejleszti a „HEARTECT” könnyű- és biztonságos karosszériát, emellett a súlycsökkentésre irányuló technológia révén az energiafogyasztás minimalizálásán is dolgozik. 

 

Lean akkumulátoros elektromos /hibrid jármű
(Lean-Battery BEV/HEV)

Arra törekszünk, hogy egyes országokra és régiókra jellemző megújuló energiaarányokat, valamint használati körülményeket figyelembe véve a leghatékonyabb elektromos járműveket kínáljuk ügyfeleinknek. Így a Suzuki olyan elektromos járműveket fog fejleszteni, amelyek minimalizálják az energiafelhasználást a „Sho-Sho-Kei-Tan-Bi”-t (kisebb, kevesebb, könnyebb, rövidebb, szebb) gyártási filozófia alapján: például, egy kicsi és hatékony elektromos egység, valamint egy kicsi és könnyű akkumulátor - kombinálásával.

 

Nagy hatékonyságú ICE/CNF technológia
(ICE: belsőégésű motor, CNF: szénsemleges üzemanyag)

2023-ban a Suzuki kifejlesztett egy nagy hatékonysággal működő motort (Z12E), amely a belsőégésű motorok továbbfejlesztett változta. A Z12E hatékonyabb égésre törekszik, és elérte a maximális, 40%-os termikus hatásfokot. A jövőben ezt a nagy hatékonyságú motort világszerte alkalmazza majd a Suzuki, így karbonsemleges üzemanyag használattal és következő generációs hibridekkel minimalizálja az energiafogyasztást.

 

SDV jog
(SDV: Software Defined Vehicle)

Az SDV területén is fejleszteni fog a Suzuki és biztosítja majd ügyfelei számára az „SDV jog”-ot, mely egy olyan megfizethető rendszer, amely az energiafelhasználást minimalizálja a  „Sho-Sho-Kei-Tan-Bi” (kisebb, kevesebb, könnyebb, rövidebb, szebb) filozófia alapján.

A szoftverfrissítés során a vezetékes és a vezeték nélküli (OTA) frissítések hatékony kombinációjával, pedig megkönnyítik a használatát. Olyan SDV-t fejlesztenek, amelyek a hardver megosztásával, a szoftverek újra felhasználásával csökkentik az alkatrész és fejlesztési költségeket, így az elégedettség érzetét keltik az ügyfelekben.

 

Könnyen újrahasznosítható és szétszerelhető kialakítás

A hagyományos gazdasági rendszert lineáris gazdaságnak nevezzük, amelyben a nyersanyag-kitermelés, a termékgyártás, a felhasználás és a megsemmisítés egyirányú folyamat. Ez tömeges energiafogyasztást, az erőforrások kimerülését és a környezet pusztulását okozta.

A Suzuki a jövőben a minimális energiafogyasztást a körkörös gazdasággal fogja elérni, ami nem emészti fel az összes erőforrást, mégpedig úgy, hogy szem előtt tartja a könnyed szétszerelhetőséget, az újrahasznosítást és újrafelhasználást.